A 2018. december 31-én sikerrel zárult KASZÓ-LIFE projekt a fenntartási időszakban a pályázat keretein belül végrehajtott erdészeti termőhelyfeltárásról és annak eredményeiről szakmai napot tartott. 

2019. április 24-én a Kaszói Ökocentrumban gyűlt össze közel 50 erdész szakember az erdészeti hatóságot, a társerdőgazdaságokat és a KASZÓ Zrt-t képviselve.

Horváth László projektmenedzser a KASZÓ Zrt. részéről megnyitotta a rendezvényt, kiemelte az erdészeti termőhelyfeltárás jelentőségét, majd dr. Kovács Gábor és dr. Heil Bálint, mint a termőhelyfeltárással megbízott szakemberek ismertették a vizsgálat módszertanát és eredményeit.

A közel másfél órás előadást terepi bemutató követte, ahol 5, az 1800 hektáros vizsgált területre legjellemzőbb genetikai talajtípusok lettek részletesen bemutatva. Sok hasznos információ mellett a szakemberek kiemelték, hogy a klímaváltozás miatt fellépő egyre gyakoribb száraz időszakokban a jövő erdeinek szempontjából felértékelődik a többletvíz pozitív hatása, mely lényegében rámutat a KASZÓ-LIFE projekt célkitűzésére.